“Zon op De Beemd”

Geschreven door Bestuur. Gepost in Zon op De Beemd

Postcoderoosproject zonnepanelen voor iedereen:

 “Zon op De Beemd”

 

Intekenen aanschaf zonnepanelen bewoners in en rond Oud-Alblas op nieuw dorpshuis

Bent u al geinteresseerd en op zoek naar de Digitale Prosectus? Klik dan hier of klik hier voor het aanmeldingsformulier.

 

Op 19 en 26 januari zijn er twee voorlichtingsavonden gehouden in Trefpunt Oud-Alblas over het postcoderoosproject “Zon op de Beemd”. Inloop vanaf 19:30 uur aanvang 20.00 uur.

 

Op het nog te bouwen dorpshuis ‘De Beemd” in Oud-Alblas is plaats voor 300 zonnepanelen (260Wp) die door een op korte termijn op te richten coöperatie zullen worden verkocht aan geïnteresseerden die ofwel een ongeschikt dak hebben om zonnepanelen op te leggen, dan wel opzien tegen de moeiten dit op eigen dak te doen of anderszins.

In het kader van “jouw dak mijn dak” kunnen particulieren èn bedrijven 1 of meerdere zonnepanelen aanschaffen, waardoor de op De Beemd opgewekte energie via de eigen energierekening zal worden terugbetaald.

De teruglevering is voor 15 jaar gegarandeerd en het rendement op de investering bedraagt 3 - 5%, aanzienlijk hoger dus wat op een spaarrekening kan worden verkregen.

Door voorpublicaties zijn er intussen al 176 zonnepanelen gereserveerd, dus de verwachting is dat de aanvragen het aanbod zullen overtreffen.

De eerste teruglevering van de opgewekte elektriciteit zal eind zomer 2017 starten.

 

De panelen worden toegewezen in volgorde van bestelling c.q reservering ofwel “wie het eerst komt, het eerst maalt”. In aanmerking komen inwoners en bedrijven in Oud-Alblas  postcode 2969 en de aangrenzende postcodegebieden 2957 Nieuw Lekkerland, 2971 Bleskensgraaf, 3366 Wijngaarden, 3356 Papendrecht, 3355 Papendrecht, 3352 Papendrecht 2952 Alblasserdam, 2954 Alblasserdam en 2959 Streefkerk.

Bedrijven en andere instellingen die over een energiemeter beschikken komen in aanmerking voor de aanschaf van zonnepanelen, indien ze een kleinverbruik aansluiting hebben (minder dan 3 x 80 ampère).

Inwoners van Oud-Alblas, Bleskensgraaf, Wijngaarden, Nieuw-Lekkerland en Streefkerk krijgen hebben een huis-aan-huisfolder in de bus gehad met en persoonlijke uitnodiging voor de voorlichtingsavonden.

 

over een voorlichtingsavond in Alblasserdam en Papendrecht wordt nog nagedacht.

 

De avond is geleid door Guus Köster, expert op dit gebied en directeur van de “De CoöperatieExpert die dit project professioneel begeleidt.

 

De prospectus kan worden opgehaald in Trefpunt Oud-Alblas, Kon. Wilhelminalaan 1, of klik hier voor de digitale prospectus.

 

 

Nadere informatie en of aanmelding kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel 0184 699081 of 0628 368 398

Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor "Zon op de beemd".

 

 


 

Project "Zon op De Beemd" wordt begeleidt door Guus Köster van Coöperatie Expert.

Voor meer informatie klik dan HIER

Contactgegevens

Adres: Beemdweg 9
  2969 CD
  Oud-Alblas
Telefoonnummer: 0184 635 931
Emailadres: info@dorpshuisoudalblas.nl